Kontrola przeprowadzona w Manorze wykazała nieprawidłowości na tyle poważne, że lokal nie może obecnie prowadzić działalności gastronomicznej.

Olsztyński hotel na Kanarkowej nie zdał testu sanepidu – wizyta inspektora sanitarnego skończyła się zamknięciem hotelowej kuchni ze względu na zastane w niej warunki.

Jak powiedziała Radiu Olsztyn Teresa Parys, Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Olsztynie: – Stwierdziliśmy podczas tej kontroli rażące zaniedbania higieniczno-sanitarne. Zastrzeżenia pracowników sanepidu dotyczyły zarówno samej kuchni, jak i zaplecza oraz pomieszczeń magazynowych.

Wątpliwości wzbudzała też czystość kuchennego wyposażenia i samych pomieszczeń. – Widać, że nie były one myte, sprzątane, dezynfekowane na bieżąco – dodaje w rozmowie z olsztyńską rozgłośnią Teresa Parys.

Wszelkie nieprawidłowości muszą teraz zostać usunięte, aby lokal mógł wznowić działalność gastronomiczną.

UDOSTĘPNIJ