Kontrola przeprowadzona w Manorze wykazała nieprawidłowości na tyle poważne, że lokal nie może obecnie prowadzić działalności gastronomicznej.

Olsztyński hotel na Kanarkowej nie zdał testu sanepidu – wizyta inspektora sanitarnego skończyła się zamknięciem hotelowej kuchni ze względu na zastane w niej warunki.

Jak powiedziała Radiu Olsztyn Teresa Parys, Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Olsztynie: – Stwierdziliśmy podczas tej kontroli rażące zaniedbania higieniczno-sanitarne. Zastrzeżenia pracowników sanepidu dotyczyły zarówno samej kuchni, jak i zaplecza oraz pomieszczeń magazynowych.

Wątpliwości wzbudzała też czystość kuchennego wyposażenia i samych pomieszczeń. – Widać, że nie były one myte, sprzątane, dezynfekowane na bieżąco – dodaje w rozmowie z olsztyńską rozgłośnią Teresa Parys.

Wszelkie nieprawidłowości muszą teraz zostać usunięte, aby lokal mógł wznowić działalność gastronomiczną.

UDOSTĘPNIJ

Dodaj komentarz

Sortuj wg:   najnowszy | najstarszy | oceniany
Sara YAM

Ja w Manorze byłam kilka lat temu na konferencji organizowanej przez Fundusz Ochrony Środowiska, w trakcie obiadu zabrakło jedzenia. Po jakimś czasie na stół wjechała kolejna porcja kotletów schabowych i każdy był przekrojony na pół! Ludzie z funduszu – organizatorzy byli strasznie wkurzeni, a my goście naprawdę zdziwieni i ubawieni. Niepoważny hotel

Lukas

Zapraszam sanepid do tej knajpy co do Michalina jedzenie przywozi. Mięso z piórami, 5 rodzajów makaronu w jednej zupie z czego 2 niedogotowane, jedzenie transportowane busem z brudna paka. JEDZENIE JEST TAK NIE ZJADLIWE ŻE NAWET SAMI PRACOWNICY KUCHNI NIE CHCĄ TEGO PRÓBOWAĆ!!!!!

Jakób

Znam ten budynek. W windzie było pełno wydrapanych napisów „huj” (tak, z błędem!)

Marcin

Jak robić… To w obie nogawki 😉

Paweł

Hahaha Magdę Grestler teraz tam zaproszą 😁

wrobel

Manorrrrr,hahaha dobrze że w basenie nieplywali😁

Daria

Dorota Kolska

Anna
Anna

Nie

Marta

Anna, widzialas?

wpDiscuz